KUNDEMØTER
Stor etterspørsel etter rådgivere: – Vi ser en økning på 30 prosent
Sparebank 1 SR-bank opplever en stor økning i kunder som ønsker personlig rådgivning, og dette fører til en kamp mellom bankene om de best hodene.
Banksjef Simon Stene i Sparebank 1 SR-Bank Lyngdal og Flekkefjord, forteller til Avisen Agder at de har opplevd en stor økning i etterspørsler etter rådgivermøter.
– Vi ser er en økning på 72 prosent fra første halvår i fjor. Kontorene i Agder har også opplevd en økning i første halvår i år, her på 37 prosent målt opp mot samme periode året før, forteller han til avisen.
Konserndirektør for personmarked i SR-Bank, Roger Lund Antonesen kan bekrefte at etterspørselen øker.
– En økning på 72 prosent er nok delvis geografisk betinget, men det er en klar trend at flere kunder etterspør mer rådgivning, sier han til BankShift.
Konserndirektøren forteller at økonomisk usikkerhet gjør at flere kunder blir opptatt av pris og ønsker tettere kontakt med banken sin.
– For konsernet ser vi totalt sett en økning på 30 prosent innenfor rådgivning på personmarkedet.
400.000 kunder gir økt press
Antonesen forteller at den økte pågangen setter et økt press på bankens rådgivere.
– Med 390.000 registrerte personmarkedskunder blir det naturlig nok et press på våre rådgivere når trafikken øker, forteller han. Den økte etterspørselen gir også økt kamp om hodene mellom bankene.
– Det er definitivt konkurranse om de flinke rådgiverne på tvers av bankene. Vi fokuserer på å la rådgiverne våre bruke kompetansen sin på rådgivning og gode kundesamtaler, i håp om at dette gjør at de velger å bruke kompetansen sin i SR-Bank, sier Antonesen.
Han forteller videre at banken prøver å utnytte ressursene sine så godt de kan når det er stor pågang. Blant annet fordeler de trafikken mellom forskjellige avdelinger og knytter den tettere opp mot kundesenteret.
KI frigjør rådgivere
– Når vi skal fusjonere med Sparebank 1 Sørøst-Norge, får vi enda flere hender og flere ressurser vi kan spille på. Det er en stor fordel, spesielt med tanke på de betydelige økningene vi kan se i visse perioder, som nå, sier Antonesen.
Han legger til at banken de siste årene har jobbet aktivt med å redusere de mer praktiske oppgavene og øke bruken av digitale verktøy for å frigjøre kapasitet. Dette har resultert i at de nå har betydelig mer kapasitet enn de siste to årene.
Han mener at kunstig intelligens (KI) vil være til stor hjelp for å støtte rådgiverne og frigjøre tid som kan brukes på kundene.
– Under store livshendelser ønsker mange å snakke med en person, og da kan KI ta seg av mye av det andre. Vi har stor tro på at KI vil hjelpe oss godt i fremtiden og frigjøre mye tid som kan brukes til å bistå kundene våre når de trenger oss mest i viktige overgangsfaser, sier Antonesen.