DANSKE BANK-OPPKJØPET

Skal lage en «god flytteprosess»

Nordea er fornøyd med en grundig prosess som til slutt landet på at banken får kjøpe Danske Bank-porteføljen.

Leder personmarked og landssjef Randi Marjamaa i Nordea Norge.
Publisert Sist oppdatert

Fredag morgen kom nyheten Nordea og Danske Bank har ventet på, nemlig grønt lys fra Konkurransetilsynet på Nordeas oppkjøp av Danske Banks personkundeportefølje. Det betyr at kunder og ansatte tilhørende personkundesegmentet i Danske Bank, kan overføres til Nordea.

I meldingen fra Konkurransetilsynet påpekte konkurransedirektør Tina Søreide  at man nå hadde fått gjort en grundig vurdering, som kom frem til at det ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i bankmarkedet.

– Vi er tilfredse med tilsynets grundige vurdering og klare konklusjon. Oppkjøpet passer strategisk bra, og vi mener vi kan ivareta kundene på en god måte, sier leder for personmarked og landssjef i Nordea Norge, Randi Marjamaa, i en pressemelding.

Konkurransetilsynet trengte mer tid på seg til å vurdere oppkjøpet, ettersom fristen for tilsynet i førsteomgang gikk ut 7. november i år. Nå kan Nordea endelig se fremover, og banken har ambisjoner om vekst.

– Som en bank med lang historikk i Norge og god lokal tilstedeværelse rundt i landet, har vi ambisjoner om å vokse videre. Vi har god tilstrømming av kunder, som er et godt tegn på at kundene setter pris på det vil tilbyr, sier Marjamaa.

Ønsker en smidig proses

Etter planen skal kunder være overført til Nordea mot slutten av 2024, skriver banken. Oppkjøpet må også godkjennes av Finanstilsynet.

Nordea skriver at man nå vil fortsette arbeidet med Dankse Bank for å lage en god flytteprosess for kundene.

– Vi er glade for at Konkurransetilsynet har godkjent salget, og vi vil sørge for å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte, sier Marthine Bodd Five, leder for personmarked i Danske Bank i Norge.