RENTE

Sparebank 1 SMN hever utlånsrente

Til Nettavisen forteller privatmarkedsdirektøren at banken nå har gjort en vurdering av porteføljen, og dermed hever renten for enkelte kunder.

Konserndirektør privatmarked Nelly S. Maske i Sparebank 1 SMN.
Publisert Sist oppdatert

Selv om styringsrenten har ligget på stedet hvil siden desember, er det flere banker som nå begynner å røre på seg med tanke på utlånsrenten.

Til Nettavisen bekrefter Sparebank 1 SMN at de nå hever renten, til tross for en noe kronglete kommunikasjon på hvilke lån det eventuelt gjelder.

– Vi har med bakgrunn i vår prisliste justert boliglånsrenten hos enkelte kunder, både ordinære og LOfavør, sier konserndirektør privatmarked Nelly S. Maske i Sparebank 1 SMN til avisen.

Forklaringen går på at banken har gjort en gjennomgang av sin portefølje. til Bankshift forteller Maske at det både er opp- og nedjusteringer det skal være snakk om.

– 700 har fått en justering opp til prisliste, og 400 har fått en justering ned fordi de nå kvalifiserer for en bedre pris, oppgir SMN til BankShift via epost.

Hallingdal Valdres

En annen bank som nylig satt opp renten, Sparebank 1 Hallingdal Valdres, kunne fortelle til BankShift at man nå så en markedsrente som ikke nødvendigvis priset inn en rentenedgang på styringsrenten i 2024. 

Forskjellen er at SB1 Hallingdal Valdres tidligere har droppet to av rentehevingene, og sånn sett ligger en bak de andre fortsatt. 

– Da vi holdt igjen i desember visste vi at det kom til å svi litt på rentemarginen, så vi gikk bevisst inn i 2024 med en lavere rentemargin enn sammenlignbare banker ville få. Så trodde jo vi at det ville jevne seg ut gjennom 2024, men sånn ser det ikke ut. Da gjør vi en justering, sa administrerende direktør Knut Oscar Fleten i Sparebank 1 Hallingdal Valdres.

Landkreditt Bank er en av bankene som har satt ned renten, og kunne si til BankShift at det har vært en enorm pågang av kunder til banken så langt i år.