ANTI HVITVASKING

Tidligere sjef retter kritikk mot Økokrim

Advokat og tidligere assisterende sjef i Økokrim, Erling Grimstad.
Publisert

Advokat og tidligere assisterende Økokrim-sjef, Erling Grimstad, sier til DN at hans klienter er frustrert over manglende tiltak fra Økokrim, etter at finansbransjen har lagt ned store ressurser på å oppdage økonomisk kriminalitet.

– Mange uttrykker fortvilelse over at Økokrim ikke stanser mistenkelige transaksjoner som rapporteres. I mange tilfeller får de aldri noen tilbakemelding fra Økokrim etter anmodning om stans av transaksjoner, sier Grimstad.

Det er like etter at leder for antihvitvasking i DNB, Terje Aleksander Fjeldvær, også kunne fortelle til Bankshift at den norske storbanken får mer informasjon fra svensk politi, enn hva man får av Økokrim i Norge.

Grimstad forteller at banker og andre rapporteringspliktige opplever at rapporter om mistenkelige aktiviteter eller transaksjoner sjeldent fører til konkret handling.

Økokrim-sjef Pål Lønseth svarer på kritikken i DN, og påpeker at Økokrim deler informasjon om trender og modus tilbake til de rapporteringspliktige basert på sammensatt informasjon for at de rapporteringspliktige skal bli bedre og mer treffsikre i sitt arbeid.