FUSJON

Fusjon mellom SB1 Østlandet og Totens Sparebank vedtatt

Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet fusjonerer til tross for motstand hos førstnevnte.

Konsernsjef Richard Heiberg i Sparebank 1 Østlandet og administrerende Rolf Endre Delingsrud i Totens Sparebank.
Publisert Sist oppdatert

Sammenslåingen av Sparebank 1 Østlandet og Totens Sparebank er nå vedtatt av generalforsamlingen i Totens Sparebank, det skriver Totens Sparebank i en børsmelding.

Fusjonen ble vedtatt med 17 av 20 stemmer i Totens Sparebanks generalforsamling. Stemmene som stemte for bestod av representanter fra ansatte, eiere, kunder og kommuner.

– Fusjonen vil ta arven fra Totens Sparebank trygt inn i framtida. Vi knytter oss til en ny merkevare, men med en framoverlent og stolt kultur som er forankret i lokale verdier og tradisjoner og med sterke fagmiljøer. I tillegg sikrer vi at kompetanse forblir lokalt, uttaler administrerende direktør i Totens Sparebank, Rolf Endre Delingsrud, i en pressemelding.

Generalforsamlingen i Totens Sparebank vedtok også opprettelsen av Totens Sparebankstiftelse. Dette er en viktig arv som interessegruppene sammen har bygd opp over generasjoner, og som stolt vil bringe Totens Sparebank-navnet inn i fremtiden.

Sparebank 1 Østlandet meldte like før klokken 19.00 torsdag kveld at representantskapet i banken vedtok fusjonen.

Møtte motstand

Styrene i de to bankene gikk enstemmig inn for fusjonen, men det var ikke alle som ønsket at Totens Sparebank skulle forsvinne inn i Sparebank 1 Østlandet. BankShift kunne melde at Totens Sparebank hadde møtt uventet politisk motstand og at representanten fra Vestre Toten kommune kom til å stemme mot fusjonen. Kommunen var en av tre offentlige representanter i bankens generalforsamling. De to andre, Østre Toten og Gjøvik stemte begge for.

BankShift snakket også med de fem kunderepresentantene. En var for, tre var i tenkeboksen og en ønsket ikke gi en kommentar.

Hovedtillitsvalgt Kim Gøran Hårstadsveen, var en av fem representanter for de ansatte. Han var positiv til fusjonen, men 30 prosent av de ansatte var negative til den. Hvordan de fire andre representantene for de ansatte stilte seg var ikke kjent før generalforsamlingen.