PENGEOVERFØRING

Nå skal det «kvippses»

I noen dager vil det være mulig å kvippse til hverandre via Vipps, som lanserer nynorsk som språk i appen.

Åpner for «kvippsing». Rune Garborg, daglig leder i Vipps Mobilepay
Publisert

På nynorskdagen 12. mai rullet Vipps Mobilepay ut muligheten for brukere å endre språket i appen til nynorsk.

– Vi er veldig, veldig glade for at nynorskbrukere får språket sitt i Vipps, sier Vipps-ansatt og nynorskentusiast Lars Tore Skau i en pressemelding.

For brukerne som velger nynorsk under språk vil det også være mulig å «kvippse» i noen dager, skriver Vipps Mobilepay, før det etter hvert vil gå tilbake til å hete «vippse» igjen.

– I Vipps liker vi å leke med språk, og internt hos oss har mange lenge drømt om å «kvippse». Derfor klarte vi ikke dy oss, det måtte bare bli kvippse. Skulle noen mene det blir for tullete, kan vi forsikre om at kvippse blir til vippse allerede i neste versjon av Vipps, som kommer etter bare noen dager, sier Skau.

– Det er utrolig positivt at Vipps går foran som et godt forbilde og lar brukerne av appen få tilgang til begge de norske skriftspråka. Det handler om å vise språkelig ansvar og respekt og ansvar for kundene sine. Jeg håper flere aktører i næringslivet lar seg inspirere av Vipps, sier direktør i Språkrådet Åse Wetås.

Vipps sier selv i pressemeldingen at én av ti vippsbrukere har nynorsk som hovedmål. I sin årsrapport for 2023 oppgir Vipps Mobilepay at man ved årsskifte hadde 11,5 millioner brukere.