KAPITALINNHENTING

Lunar henter 300 millioner – til vekst

Like etter at Lunar fikk et erstatningskrav på 630 millioner kroner gjennom en rettssak mot Instabank, henter selskapet kapital - øremerket vekst.

Gründer og administrerende direktør Ken Villum Klausen i Lunar.

Lunar skriver på sine nettsider at selskapet nå henter 200 millioner danske kroner til vekstkapital for å utbygge og styrke Lunars posisjon for å bygge «den beste hverdagsbanken i Norden». 

Det betyr at Lunar, kun dager etter at man fikk et erstatningskrav på i overkant av 630 millioner norske kroner, henter rett over 300 millioner norske kroner. Lunar skriver på sine sider at første del av investeringsrunden ble lukket i slutten av 2023 og andre del ble lukket i starten av 2024.

Det er via eksisterende investorer kapitalen skal komme fra.

– Lunar følger vår strategi, øker inntjeningen, tiltrekker seg nye bedrift- og privatkunder og utvikler forretnings- og produkttilbudet med blant annet Banking Services, som vi nå skrur opp investeringene i. Vi fortsetter vår reise mot profitt, og vi er godt på vei som vi så i siste halvårsregnskap, med en fordobling av nettorente- og gebyrinntekter, sier gründer og administrerende direktør i Lunar Group, Ken Villum Klausen.

Ingen avsetning

Som Lunar selv skrev i sin halvårsrapport fra første del av 2023, har ikke selskapet satt av kapital i forhold til å betale et eventuelt erstatningskrav som ville komme ut av saken mot Instbanks aksjonærer, da man følte seg sikre på sier i retten. Lunar kommuniserer også nå at kapitalen som hentes inn er vekstkapital, og dermed ikke skal gå til å dekke tap i forbindelse med rettssaken, der den danske banken har varslet at man vil anke dommen.

Lunar hentet i overkant av 500 millioner danske kroner i tre mindre kapitalinnhentingsrunder i perioden etter at avtalen med Instabank ble terminert, fra september 2022 til februar 2023.