INKASSO

Kredinor doblet underskuddet

De røde tallene øker for inkassogiganten, men den nyansatte direktøren i selskapet ser bedring.

Administrerende direktør Rolf Eek-Johansen i Kredinor.

Tidligere i år kom det frem at inkassoselskapet Kredinor hadde tatt opp et kriselån hos Sparebank 1 med en rente på 17,5 prosent. Lånet var et pik-lån, som vil si at lånet og eventuelt akkumulerte renter kan konverteres til aksjer ved utløp av låneavtalen.

Med en halv milliard i underskudd gjennom 2023, ble lånet omgjort, og Sparebank 1 eier i dag 68,64 prosent av Kredinor, som fortsatt sliter på bunnlinjen.

Økt inntekter, svakere resultat

I første kvartal kom resultat etter skatt på -69,7 millioner kroner, en nær dobling av kvartalet i fjor, da resultatet var -35,6 millioner kroner.

Inntektene har derimot økt. Totale inntekter kom på 372,3 millioner kroner, opp fra 298,3 millioner kroner i samme periode i fjor.

Kredinor skriver i sin børsmelding at den viktigste indikatoren «collection performance» viste 105,1 prosent i første kvartal, opp fra 93 prosent første kvartal i fjor.

– For meg er dette bevis for at vi er på riktig spor. Tidligere nedskrivninger bidrar til et godt resultat for oss, men indikatorene peker likevel i riktig retning, sier administrerende direktør Rolf Eek-Johansen.

Eek-Johansen tok over stillingen i desember etter at tidligere administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen måtte gå på dagen. Så sent som i går ble det klart at Eek-Johansen tar stillingen permanent.

– Jeg er svært motivert for oppgaven; å snu det store Kredinor-skipet tilbake på rett kurs og komme tilbake til lønnsom drift. Jeg takker styret for tilliten som er vist meg og ser frem til å fortsette arbeidet sammen med hele det dyktige Kredinor-teamet, sier han.

Selskapet har samtidig fått ny finansdirektør. Bjørn Ove Ottosen går fra leder for treasury og selskapsfinans i Kredinor, og var finansdirketør i Mohdi før fusjonen mellom selskapene.

Vurderer salg

For bare noen få uker siden var den ferske styrelederen Torbjørn Martinsen i Kredinor ute og sa at både Sparebank 1 og Kredinorstiftelsen, som eier resterende av Kredinor, var åpne for salg.

– Begge eiere vil være åpne for alle muligheter, enten det er et salg av selskapet eller en strukturell løsning, sa Martinsen til E24.

Han understreker imidlertid at selskapet må vise en god underliggende lønnsomhet før man kommer dit. Samtidig påpekte Martinsen at det har vært mange fusjoner og oppkjøp i bransjen den siste tiden, og at ytterligere konsolidering «ligger i kortene».