ALLIANSER

Bankinvestor om Frendegruppen: – Samarbeidet fikk jo noen små skudd for baugen i fjor

Bankinvestor og porteføljeforvalter i Borea mener at det ikke er uventet at bankene i Frendegruppen ønsker en fastere samarbeidsform fremover.

Porteføljeforvalter i Borea, Magnus Vie Sundal.
Publisert Sist oppdatert

Nylig meldte BankShift at bankene som distribuerer Frende Forsikring, formaliserer samarbeidet og danner en ny allianse med egen administrasjon. Bankinvestor og porteføljeforvalter i Borea, Magnus Vie Sundal, mener at det ikke er uventet at bankene i Frendegruppen ønsker en fastere samarbeidsform fremover.

– Samarbeidet fikk jo noen små skudd for baugen i fjor, i forbindelse med fusjoner og strategisk utvikling i bank-Norge. Kanskje spesielt da Sparebanken Sogn og Fjordane gikk til Sparebank 1-alliansen, kommenterer Vie Sundal til BankShift.

I tillegg mistet samarbeidet Fana Sparebank som begynte å distribuere Eika-forsikring og Haugesund Sparebank da de fusjonerte med Eika-banken Tysnes Sparebank og gikk inn i alliansen. Vie Sundal mener at et fastere samarbeid vil holde bedre på dem som er med i alliansen og at det kan virke attraktivt for andre banker.

– Det er mye bevegelser i de andre alliansene, så det kan være at noen banker på sikt vil se på Frendegruppen som et godt alternativ, sier Vie Sundal.

– Vil banker se på Frendegruppen som et alternativ til fusjon i alliansene de er i?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror ikke banker føler et så stort fusjonspress i alliansene de er i at de søker seg ut av dem, svarer Vie Sundal.

Positiv priseffekt

Leder i Frendegruppen, Hans Olav Ingdal, har forklart til BankShift at det kan måles på kostnadseffektiviteten til bankene om Frendegruppen lykkes med sitt arbeid. Vie Sundal mener at det er positivt.

– Jeg vil alltid se positivt på tiltak for å gjøre driften av banker mer kostnadseffektiv, smiler Vie Sundal.

– Vil det ha en positiv effekt på prisen på bankene?

– Kostnadseffektivitet skal premieres i prisen på bankene, gitt at de oppnås. Vi kan muligens oppleve litt kortsiktig begeistring i markedet for slike annonseringer, men på lang sikt vil prisingen reflektere de resultatene bankene faktisk klarer å levere. Jeg kommer til å følge nøye med, avslutter Vie Sundal.